1 dags juicekur

1 dags juicekur 2018-06-29T09:35:52+00:00

1 dags Juicekur

I en skræmmende lang periode i mit liv arbejde jeg alt for meget, Jeg var betydningsfuld og fortravlet, jeg arbejdede konstant, og jeg fik ikke sovet, til jeg en dag endte med at få et sammenbrud af udmattelse.

Min krop råbte om hjælp. Jeg konsulterede med utallige læger, specialister og diætister, til jeg en dag tog sagen i egen hånd og begyndte at ændre min kost.

Til morgenmad drak jeg spinatsaft på sengekanten og så brugte jeg afstressende citrongræs til at fylde op med energi til frokost. Aftensmaden supplerede jeg med saft af søde kartofler, og før jeg vidste af det, var jeg blevet en ivrig tilhænger af frisk presset juice.

Her er to ting, jeg har lært, der er afgørende for en vellykket juicekur.

Balance

Hvad er hemmeligheden bag at drikke juice på en måde, hvor man ikke føler sig udmattet og svag, så man opgiver det hele efter en halv dags tid eller forspiser sig efter en uges afsavn? Som alt i livet drejer det sig om balance.

Det er svært at spise en afbalanceret kost, men det er afgørende at gøre det for at være sund og glad, især hvad angår at drikke juice

Spis råkost

Også afgørende for min forandring var et fokus på råkost. Det er utroligt, hvor meget der går tabt, når man tilbereder frugt og grønt. Råkost indeholder enzymer, der fungerer som katalysatorer for afgiftning og optagelse af næringsstoffer. Kort sagt betyder det, at tilberedelse af fødevarer tager det meste af det sunde ud af frugt og grønt.

Jeg ved godt, at det føles naturligt at koge og stege og spise, men prøv at øge, hvor meget råkost, du spiser, og oplev forskellen.

Hvordan kan du så indarbejde disse mantraer på en praktisk måde i hverdagen? Du har måske hørt om hele dillen med juicekure, der spreder sig over hele verden. Og du har måske også dine betænkeligheder om denne dille — hvilket der ikke er noget at sige til — af ovenstående grunde. Det er derfor, jeg har udviklet denne milde og letter en dags juicekur, der både er nem og effektiv og vil ernære kroppen, når du er træt og har spist for mange overforarbejdede og næringsfattige fødevarer.

Her er min 1-dags juicekur:

 1. Morgenmad: ca. ½ liter Grøn Morgensaft  og en håndfuld nødder. (se opskrift nedenfor)
 2. Formiddag: ca. 2½ dl mandelmælk
 3. Frokost: ca. ½ liter Grundlæggende Kålsaft  og en håndfuld nødder. (se opskrift nedenfor)
 4. Midt på eftermiddagen: ca. 2½ dl mandelmælk
 5. Sidst på eftermiddagen: ca. ½ liter Grundlæggende Kålsaft og en håndfuld nødder
 6. Aften: ca. ½ liter Grøn Morgensaft og en håndfuld nødder
 7. Den sidste drik: ca. ½ liter Grundlæggende Kålsaft

Nu tænker du sikkert, at det her ikke lige ligner en typisk juicekur. Det er det nemlig heller ikke. Det er en mildere genindstilling af kroppen, der kun er beregnet til at være en pause på en dag eller to fra din normale kost, en pause der vil opfriske kroppen og give dig nyt mod på livet.

Den er også omhyggeligt indrettet til at give dig koncentrerede næringsstoffer tillige med de meget nødvendige fibre, fedtstoffer og proteiner, der vil holde kroppen i balance, så du ikke går ned med flaget.

De juice opskrifter, jeg bruger, har altid et meget lavt indhold af frugtsukker, og mandelmælken giver protein, som bidrager til at stabilisere blodsukkeret (igen er vi meget fokuseret på, at du ikke går ned med flaget).

Nødderne er der, så du får knas, protein og fiber, så dit energiniveau holder sig højt, og så du ikke skal døje med den ulidelige sult, der følger med de fleste juicekure.

Og som jeg nævnte før, er det en juiceplan for rigtige mennesker. Nogle af os kan måske nok holde os til en streng 14-dages juicekur uden at dø af stress og sult, men resten af os har brug for afveksling i livet og ikke mindst i kosten.

Du behøver ikke at gå på en vanvittig masochistisk juicekur for at blive sundere. Det eneste du behøver at gøre er at tage det en dag ad gangen, og du begynder med lidt saft.

Grundlæggende Kålsaft

Grøn Morgensaft
(1 portion)

Ingredienser

 • 3 mellemstore agurker, med skræl
 • en håndfuld spinat (uden stilke)
 • 1 grønt æble, med skræl
 • en håndfuld persille
 • 1 citron (håndpresset eller kørt gennem saftpresseren efter smag)

Tilberedelse

 1. Pres altid de saftigste grøntsager først. Start med at komme halvdelen af agurkerne i, tilføj så spinat, resten af agurkerne, æblet, persillen og endelig citronen.
 2. Drik med det samme eller hæld i lufttæt beholder og opbevar i køleskabet i op til 12 timer.

Grundlæggende Kålsaft
(1 portion)

Ingredienser

 • 1 mellemstor agurk, med skræl
 • 2 håndfulde grønkål (uden stilke)
 • 1 æble, med skræl
 • a small håndfuld mynte
 • 1 citron (håndpresset eller kørt gennem saftpresseren efter smag)

Tilberedelse

 1. Start med at presse agurken og grønkålen sammen og kom så æblet, mynten og citronen i. Det er vigtigt, at du altid rører i din saft, mens du laver den og før du drikker den.
 2. Drik med det samme eller hæld i lufttæt beholder og opbevar i køleskabet i op til 12 timer.

Tip: Riv lidt citronskal oven i glasset som pynt.

Det anbefales kun at vælge juicer hvor der er et minimalt indhold af frugt, således der fokuseres på en nærmest ren grøntsags juice. Du kan sammensætte din favorit juicer til din juicedag her. Sunde juiceopskrifter

For dig som ikke har har tiden til selv at presse dine juice kan du købe dine Juice færdiglavet. Husk altid at købe Økologisk & Koldpresset.

At presse sin egen juice kan være ret omstændigt!

Du kan i dag med fordel købe friskpresset kvalitetsjuice online eller i juiceshops hvis du ikke har den fornødne tid til selv at presse, rengøre og indkøbe. Se mere her