Gode råd om Detox og Slow Juice kure

Gode råd om Detox og Slow Juice kure 2019-02-20T13:37:56+00:00

Gode råd om Detox og Juice kure

Når man skal lave sine egne Juicekure dukker der ofte en masse spørgsmål op som ikke lige giver sig selv. Det kan være spørgsmål lige fra holdbarhed, blandingsforhold, hvor mange dage man bør afvikle sin Juicekur og meget meget mere.

gode detox juice råd og spørgsmål

Juicepresser vs. blender

Bør man ikke blende sine frugter og grøntsager, så man kan bevare alt fiberen?”

At bruge en blender eller en juicepresser er begge gode måder at få flere frugter og grøntsager i kosten på. Både blendede drikke og pressede juicer er lettere at optage end fast føde, netop fordi de er blevet gjort flydende. Og de er begge en sund måde at starte enhver dag på!

Blender:

Fordele
Afhængigt af, hvilken saftpresser du måtte have, kan det være hurtigere at lave en smoothie.
Bananer og avocado kan kommes i en blender, mens især avocadoen ikke kan presses til saft.
Fordi pulpen bliver i en smoothie, kan den holde dig mæt længere en saft kan.
De fleste mennesker har allerede en blender, så det er billigt at komme i gang.

Ulemper
Many hårde/rodgrøntsager (rødbeder, gulerødder, osv.) er svære at blende og smager bedre som saft.
På grund af fiberindholdet i en smoothie, er næringsværdien ikke så høj som med et glas saft.

Juicepresser:

Fordele
Juice har højere næringsværdi pr. dl. Det ville være meget svært, om ikke umuligt, at spise kilovis af gulerødder, rødbeder og bladgrøntsager på en dag.
Selv hvis dit fordøjelsessystem fungerer dårligt, kan du optage næsten 100 procent af de næringsstoffer, der er indeholdt i saft. Mens det ofte tager flere timer at fordøje fiber, optages saft hurtigt i kroppen og anstrenger så godt som ikke fordøjelsessystemet overhovedet.
Dybest set vil en blender hakke og mose frugter og grøntsager. Saftpresseren åbner plantecellerne og frigiver vitaminer, mineraler og livgivende saft. Saften beholder en portion af den opløselige fiber, og den fiber, der udtages, har betydelig mindre næringsværdi end det, der er i glasset.

Ulemper
Det involverer som regel mere rengøring.
Dyrere end at blende, da det kræver flere friske frugter og grøntsager.

Kan man bruge det pressede frugtkød til noget? (Pulp)

Pulpen kan genanvendes fra koldpresset juice kurPulpen som resterne efter en koldpresning afstedkommer, er smækfyldt med gode sunde fibre som faktisk godt kan ”genbruges”. Og da kostfibre er gode og ultra vigtige for vores tarmsystem vil det være en god idé at bruge produktet som tilsætning til andre typer af fødevarer når det er muligt.

Du kan koge en kraftig grøntsags fond af frugtkødet. Perfekt til en god supper, kold eller varm. Du kan bibeholde lidt af frugtkødet efter kogning for at give lsuppen idt fylde

Du kan tilføre lidt af pulpen til dit fars når du laver frikadeller, hakkebøffer, kødsovs og lignende. Det er med til at holde farsen saftig, og tilfører et billigt fyldstof der er fyld med gode kostfibre. Du kan også tilføre lidt pulp til dit bagværk. Både kager og brød.

Alternativt kan du kompostere pulpen og benytte den som god gødning i din have.

Pulpen kan også fryses og benyttes senere. Det anbefales dog ikke at holde det på frost mere end ca. 3 måneder.

Se vores mange gratis juiceopskrifter her

En begynders vejledning til at komme i gang med at juice

Tænk på en sund drik. Du tænker sikkert på juice (siden du læser dette) eller måske en smoothie. Hvis du lige kom i tanke om noget, der har ordet ‘diæt’ i det, må du hellere læse videre.

Lad os starte med nogle få ting, Slow juice begyndere bør vide…

Er juice det samme som en smoothie?

Nej, de er to meget forskellige ting. De er begge meget sunde for dig, og den ene er ikke nødvendigvis bedre end den anden.

En smoothie laves i en blender. Den er blended, ikke presset. Med en smoothie bevarer du pulpen (som er uopløselige fibre). Dette kan være enten ulækkert eller godt, afhængigt af, hvad du blender. En blended drik giver dig meget mere på grund af pulpen, og det er der mange, der godt kan lide, men der er andre, der har svært ved at drikke det hele.

Juice presses med en saftpresser. Saftpressere ‘presser’ dine frugter og grøntsager og udtager pulpen (de uopløselige fibre) fra saften. Du smider pulpen væk og drikker saften. Du får stadig fiber i form af opløselige fibre. Ja, det er vildt, ikke? Du har lige lært noget nyt i dag.

Saftpressere er ting som en Breville juice fountain, Omega VRT350, Omega 8006, etc. Ikke en nutribullet! En nutribullet er en blender. Klingerne hakker tingene på samme måde som enhver anden blender virker. Der er pulp i det, uanset hvor meget du blender det. Det vil ikke blive til saft, med mindre du adskiller saften fra pulpen, eller hvis du kan trylle (hvilket deres markedsføringsteam tilsyneladende kan).

Hvis du kun har en blender og gerne vil lave saft, kan du det godt! Hvis du får fat i et osteklæde eller noget lignende, kan du si din blendede drik og gøre den til saft. Det er lidt mere arbejde og vil ikke give dig så meget som en god saftpresser, men det er i det mindste noget.

Kan jeg opbevare min saft i flere dage?

Kan du med fordel presse ekstra juice, så du evt. har til flere dage?

Svaret er helt klart : Ja

Koldpresset, eller Slow Juice som det også kaldes, kan holde i op til 72 timer i køleskabet. Det er blot vigtigt at det opbevares i en lufttæt container. Hvis du benytter en flastflaske kan du med fordel presse den overskydende luft ud af flasken inden du skruer låget på. Juicen vil miste en smule af dens næringsstofferne med tiden, men det er en meget langsom proces. Det er kun brøkdele pr. time, vi her taler om, og derfor ikke vigtigt.

Det er vigtigt at bemærke at det ikke er muligt at opbevare centifugeret juice i samme tidsrum.

Er jeg nødt til at juicefaste / afvikle en juicekur for at være sund?

Er jeg nødt til at køre en lang juicekur eller detoc udrensning for at få en effekt ud af min juice?

Svaret er : Nej

Du kan nyde blot 1 glas juice om dagen og formentligt føle effekten heraf. En juicekur kan føles lidt ekstrem, især for en begynder. Hvis du er ny, skal du prøve en 3-6 dages detox juicekur først, hvilket jo så også udfordrer dig til at juicepresse i 3-6 dag

Er det meningen at jeg skal erstatte et måltid med saft?

Svar: Nej, ikke med mindre du erstatter måltidet med meget saft (ca. 1 liter).

(dette råd gælder naturligvis ikke for folk på Detox juicekure)

Vi finder, at der er alt for mange mennesker, der erstatter flere måltider med bare 1 glas juice, og “så føler sig lidt svimle af en eller anden grund”. At være sund og tabe sig betyder ikke at spise mindre, det betyder at spise rigtigt. Enhver kan tabe sig, hvis de blot sulter sig. Det skal du ikke, det er der ingen, der har sagt. Okay, det er der måske nok nogle lynkure, der siger, men de er forfærdelige, og det er derfor, de går af mode lige så hurtigt, som de dukker op.

Indarbejd juicing i dit liv som et mellemmåltid eller en drink.

Selv når du er på juicefaste, skal du drikke masser af saft hver dag (2½-3 liter afhængigt af personen).

Juice indeholder mange kalorier, ikke?

Svar: Det er sunde kalorier!

Du skal ikke bekymre dig over at tage på efter at have drukket sund juice. Hvis du læser bag på en pose med franske kartofler, så har de har omtrent lige så mange kalorier som et glas juice. Men en juicekalorie er heldigvis ikke det samme som en fransk fritteret kartoffelkalorie. De her er meget sunde kalorier, og du skal ikke bekymrer dig om juicekalorier hvis du vil være sund.

Se hellere på de værdifulde næringsstoffer i Juicen.

Men sukkeret, det er da ikke godt, vel?

Svar: Naturligt sukker er ikke det samme som raffineret sukker.

Et gram raffineret sukker fra sodavand har ikke det fjerneste til fælles med et gram naturlig sukker. Det er to meget forskellige ting.

Skal jeg skrælle alle grøntsager og frugt?

Svar: Som regel ikke.

Det er svært at svare på, fordi der er hundredevis af forskellige frugter og grøntsager. Den generelle ide er at bruge din sunde fornuft, og hvis skrællen er spiselig, skulle det være fint bare at juice den.

Her er nogle få fingerpeg, vi har fået:

Skræl appelsiner (skrællen har en olie, der smager meget bittert og ulækkert). Den er spiselig, men det er en fejl man ikke gør to gange.
Der er ingen grund til at skrælle citroner/limoner. Skrællen har en interessant smag. Men det er helt op til dig!
Vi synes du skal skrælle mangoer, fordi skrællen ikke er spiselig. Og der er en kæmpe kerne i dem, der vil ødelægge din saftpresser, så tag den ud inden presning.

Sådan presser man juice: 6 trin og tips fra eksperterne!

Er du spændt på at komme i gang med at presse juice? Her får du tips og opskrifter, der kan hjælpe dig i gang eller, hvis du allerede er vild med at lave din egen juice, give dig nye ideer til juicepresningen.

Her er tips til at presse din egen sunde, friske juice hjemme.

1. Vask alle frugter, grøntsager og urter grundigt—det er ikke nødvendigt at tørre dem.

2. Følg fabrikantens anvisninger for juicepresning – alle juicepressere er forskellige. Gode tilbud på juicemaskiner her.

3. Kom de sarteste ingredienser i først, såsom bladgrøntsager og urter.

4. Kom derefter bløde grøntsager og/eller frugter i (tomater, bær, osv.)

5. Slut af med hårde grøntsager og/eller frugter (æbler, bladselleri, osv.) I vores opskrifter er ingredienserne angivet i denne orden.

6. Drik den friske juice inden for en dag eller kom den i fryseren. (men pas på flasken ikke springer, så sæt ikke låget helt fast.

Hvad kan jeg presse til juice?

 

Juicepresning stiller virkelig et stort udvalg af frugter og grøntsager til rådighed for dig, siden det fjerner hele dilemmaet om, hvordan forskellige ting skal tilberedes. Altså, du kan endda presse hvedegræs til juice – og det er vel de færreste af os der ved, hvordan man fremtryller et måltid af det (hvis du ved hvordan, ringer du lige, ikke?).

Hvilke frugter og grøntsager kan man så presse til juice?

Tja, kort sagt kan man gøre det med stort set dem allesammen! Jo flere, desto bedre!”

Det mere nuancerede og mere præcise svar er, at man kan lave juice af det meste frugt og grønt, men der findes nogle frugter og grøntsager, man simpelt hen ikke kan presse til juice. Listen er ikke lang, men desværre er der visse ting, der simpelthen ikke er beregnet til juicepresning.

Hvilke slags frugt & grønt er bedst til juicepresning?

 

Det er svært at sige, hvilke frugter og grøntsager er de absolut BEDSTE – de har alle hver deres fordele.

Vi kan dog give dig 3 gode tommelfingerregler at følge, når du presser juice:

1. ØKOLOGISK > IKKE-ØKOLOGISK. Økologiske frugter og grøntsager er bedst. Selvfølgelig, siger du – men de er dyre. Det ved vi godt, og du behøver ikke at købe udelukkende økologisk, MEN her er en liste over de mest kemikaliefyldte frugter og grøntsager – prøv i det mindste at købe disse økologisk.

2. GRØNTSAGER > FRUGTER. Frugtjuice er lækkert, men grøntsagsjuice er sundere end frugtjuice. Vi anbefaler hovedsaligt at komme grøntsager i juiceen og så tilføje lidt frugt for smagens skyld.

2. MANGFOLDIGHED > RUTINE. En af de største fordele ved juicepresning er, at det giver dig mulighed for at indtage et stort udvalg af friske frugter og grøntsager. Benyt dig af dette for at forsyne kroppen med næringsstoffer fra fødevarer, du normalt ikke ville spise i stedet for altid at lave juice af de sædvanlige ting!

Her er en nem huskeliste, der kan hjælpe dig med at variere dine frugter og grøntsager.

Sådan laver du juice i en blender!

 

Juice BlenderHar du ingen juicepresser? Det gør ikke noget.

Prøv denne lavteknologiske version af at lave juice uden en juicepresser.

1. Hak alle ingredienser groft.

2. Kom først bløde og/eller juicerige ingredienser i blenderen og blend til flydende. Tilføj derefter resten af ingredienserne og blend til flydende.

3. Klip to stykker ostelærred til, så de måler 60 cm. Fold hvert stykke helt ud og læg stykkerne oven på hinanden. Læg den dobbelte stak sammen midt på, så du har en stak ostelærred med 4 lag.

4. For en stor skål med ostelærredet og hæld indholdet af blenderen ned midt i. Saml hjørnerne af lærredet i den ene hænd og brug den anden hånd til at vride og klemme, så du får trukket al juiceen ud af pulpen. Hvis du ikke vil have misfarvede hænder, skal du tage gummihandsker på.

Men vi anbefaler nu at du køber en slowjuicer da resultatet er lang bedre. Læs mere om de bedst slow-juicere modeller her