Juice mix af frugt og grøntsager

Juice mix af frugt og grøntsager

Hvad er den optimale blanding af frugt og grøntsager i din juice?

Her bør du forholde dig til den gyldne 80/20 regel: Hvad betyder den så lige?det rigtige Juice mix af frugt og grøntsager
Når du detoxer, er det vigtigt at følge denne gyldne regel: drik saft, der er lavet af 80% grøntsager og 20% frugt.
Hvordan regner du det så ud?
Du afgør procentdelen af frugter og grøntsager, før du presser dem. Seks grønkålsblade giver måske ikke så meget saft som et æble, men før de går ned i saftpresseren, fylder de meget mere end et æble!
Det behøver ikke at regnes helt præcist ud. Start med at afgøre, hvor mange stykker frugt og hvor mange grøntsager, du vil komme i hver saft, og hvor mange safter og hvor meget af dem, du vil drikke i dagens løb. Bemærk: Vi anbefaler at drikke fire til seks safter i dagens løb, 500-600 ml af hver, samt mindst 2 liter vand.
Hvis det for eksempel er din hensigt at lave en saft, der indeholder fem ingredienser, er det ideelt, hvis kun en af dem er en frugt, mens de andre fire ingredienser er grøntsager for hver saft du drikker den dag. Eller drik kun en saft, der er 100% frugt om morgenen, mens resten af safterne i dagens løb består næsten udelukkende af grøntsager.
Grøntsager kan også være søde!
Husk, at rodfrugter som gulerødder, rødbeder, søde kartofler og andre stivelseholdige grøntsager kan give saften en naturligt sød smag, mens de stadig regnes for grøntsager. Og citrusfrugter som citroner, limefrugter og grapefrugt har så lidt sukker, at de ikke rigtig regnes for frugter.
Spis regnbuen hver dag (med masser af grønt).
Vi anbefaler også, at 50% af dine daglige safter eller daglige ingredienser er grønne grøntsager, så du sikrer, at du både drikker safter med lavt sukkerindhold og safter, der er højere i sukker og kulhydrater.
I vores planer foreslår vi som en generel retningslinje, at man indtager to til tre farverige safter og tre grønne safter for at nå dette mål. Denne anbefaling opmuntrer til at drikke en lang række farver i dagens løb, så man sikrer tilstrækkeligt indtag af mange mikronæringsstoffer, antioxidanter og fytonæringsstoffer, da hver farve repræsenterer sin egen familie af næringsstoffer. Endnu en gylden regel for en sund kostplan er indtagelse af en række farver hver dag – eller som jeg ynder at sige det ‘spis en regnbue hver dag!’ for at sikre, at din kost er høj i fytonæringsstoffer.

Se alle vores super lækre og GRATIS juiceopskrifter her:

Hvad er en portion eller et stykke?

En portion frugt = 1 stykke – æble, appelsin, pære eller 2½ dl. frugt, skåret i stykker
En portion grøntsager = 2½ dl. grøntsager, skåret i stykker
80/20 juice eksempler, man kan følge:
Her er nogle forskellige måder, hvorpå du kan følge 80/20 reglen.
• Dagens første saft er 100% frugt, mens de fire andre består næsten udelukkende af grøntsager, og 2-3 af disse safter er mest grønne.
• Dagens saft nummer 1 og 2 er 50% frugt og 50% grøntsager, mens de øvrige 3-4 safter udelukkende er grøntsager.
• Saft 1 til 6 er opdelt i en til to portioner frugt med fire til otte portioner grøntsager for hver saft i dagens løb, mens 50% af de safter, du indtager, er grønne.
Husk, at det i virkeligheden kun er et skøn og en generel tommelfingerregel, det behøver IKKE at være præcist.
Jeg siger dette, fordi det, hvis du skulle komme til at indtage en anelse mere frugt end anbefalet, alligevel vil lykkes dig at tabe dig og forbedre dit helbred betydeligt. Hvis du opdager, at du er holdt op med at tabe dig, og dit vægttab er begyndt at flade ud, er det vigtigt at følge vores forslag fra disse to indlæg og holde øje med dit forhold mellem frugt og grøntsager:
Hvis du synes, din saft er for sød, er der sandsynligvis for meget sukker i den, og den bør fortyndes med mindre sukkerholdige frugter og grøntsager som salat, agurk, bladselleri, citron, limefrugt, grapefrugt, zucchini, spinat, sølvbede, peberfrugt, grønkål, hvidkål, rosenkål, fennikel, brøndkarse, sennepsblade/bladkål, persille eller hvilken som helst andre grøntsager, der har blade eller fibre eller er vandholdige.

Dine smagsløg kan ændre sig.

Under din saft detox kan du komme ud for, at du ikke længere er så lækkersulten, og at du vil foretrække safter med mindre naturligt sukker og en mere krydret smag. Visse mennesker tror ikke, at de vil vænne sig til de safter, der har en stærkere smag og er mindre søde, men med tiden ændrer vores smag sig, og efterhånden som kroppen begynder at vænne sig til god ernæring, kan den begynde at foretrække disse safter, som den før fandt vamle og ulækre.
Pres (flere grøntsager end frugter) for flere næringsstoffer
Når du presser saft, gør du det muligt for alle fytonæringsstofferne at blive optaget direkte gennem tarmvæggen og levere enorme sundhedsmæssige fordele, men det samme gælder for det naturlige frugtsukker, hvilket er grunden til, at det er vigtigt, at man ikke drikker eller indtager for meget saft med store mængder frugt, da dette kan forstyrre blodsukkerniveauet. Ved mest at indtage grøntsager undgår du, at det bliver et problem.
Hvis du forstyrrer blodsukkerniveauet, kan det forårsage træthed, svimmelhed, manglende energi, forværret sult, humørsyge og/eller sløret syn.

2017-07-26T12:13:52+00:00