Her kan du læse mere om hvad der er den bedste juicepresser
Der er mange slags juicepressere på markedet, men de kan alle opdeles i to hovedkategorier: dem med høj hastighed (også kaldet juicecentrifuger) eller dem med lav hastighed (også kaldet mastikerende, koldpressere eller slowjuicere).
Juicepressere med høj hastighed
Juicepressere med høj hastighed forarbejder frugter og grøntsager ved højere hastigheder via kontakt med en roterende fræser mod et trådnetfilter, hvilket skaber en “centrifugerende” kraft. Med typer, hvor pulpen ikke udskilles, bliver den i fræserbeholderen, mens pulpen med de typer, der har automatisk udskilning, tages fra og kommes i en separat affaldskurv. Juicepressere med høj hastighed er som regel ikke så dyre, men fortalere for råkostbevægelsen siger, at den varme, der produceres i forbindelse med den høje hastighed, kan nedbryde nogle af næringsstofferne, mens juiceen presses.
Juicepressere med lav hastighed
Juicepressere med lav hastighed forarbejder frugter og grøntsager ved lavere hastighed og producerer dermed mindre varme og støj og mere juice end juicepressere med høj hastighed. For bladgrøntsager som spinat og grønkål er juicepressere med lav hastighed bedst. Der findes to typer juicepressere med lav hastighed: vandrette og lodrette. Den største forskel mellem vandrette og lodrette juicepressere med lav
Anbefalet juicepresser med lav hastighed: Læs mere om HUROM her!