Gode råd til begyndere af slow juicing- fra en Juice nørd
Er i allesammen kommet i gang med at juice? Hvis du ikke er, skal du tage at prøve det! Det er en sjov og lækker måde at få proppet masser af sunde næringsstoffer ned i en lækker drik, der vil få dig i hopla.
Nu er der mange mennesker derude, der tænker på saftpresning som en erstatning for hele fødevarer—Der er jeg ikke enig. Efter min mening er hele fødevarer (og den fiber, der følger med dem) en nødvendig del af sund kost. Jeg anbefaler ikke at brug frugt eller grøntsagssafter som erstatning for mad.
I stedet synes jeg, det er en fantastisk ide at komme helt naturlig, usødet frugt- og grøntsagssaft i kosten som tilskud. Det er ikke bedre end hele fødevarer, det er bare anderledes. Og sommetider er det det eneste, vi har brug for, så vi kan holde os til en sund kost.
Som med alt andet, hvis du og din familie får det godt af det, så gør det. Hvis ikke? Drop det! Rent personligt har jeg lagt mærke til nogle store forskelle i den måde, jeg har det på, når jeg juicer jævnligt—Jeg går ud fra, det mest er fordi mit overordnede forbrug af frugt og grøntsager er steget. Min hud er renere og klarere, og jeg bliver ikke så tit syg. For mig er juicing en fantastisk måde at komme godt i gang med at spise sundt på.
Hvis du først lige skal til at begynde at juice, er det første, du får bruge for… nå ja… en saftpresser! Der er to overgrupper af saftpressere derude—centrifugale (AKA: hurtige) og mastikerende (AKA: langsomme eller koldpres) saftpressere.
Den typiske saftpresser, snuppet i stormagasinet, er sandsynligvis en centrifugal saftpresser. Ulemperne ved denne form for saftpresser er ret talrige—de er ikke ret effektive til at udtrække saften, de klarer sig ikke godt med presning af bladgrøntsager, de larmer af hækkenfeldt til, og nogle af disse saftpressere bliver varme nok til, at de rent faktisk nedbryder næringsstofferne i saften.
Fordelen ved denne type saftpresser? De er ret billige —du kan få fat i en online for omkring 300,00. Hvid du kun vil lave juice en gang imellem og ikke for ernæringens skyld (for eksempel til madlavning eller bagning), vil en centrifugal saftpresser være helt fin.
Men hvis du virkelig vil i gang med juicing og vil have mest mulig smag og ernæring ud af dine frugter og grøntsager, er en langsom saftpresser det, du skal have. Det med “langsomt” er ikke helt rigtigt, for selv om de er langsommere end centrifugale saftpressere, er langsomme saftpressere dog stadig meget hurtige.
De er lydløse, lette at gøre rent, og de giver dig virkelig den bedste saftkvalitet. Ulempen? De er ikke billige. Faktisk vil det, hvis du skal have en langsom saftpresser i god kvalitet (som den Hurom, jeg har og anbefaler) komme til at koste dig omkring 3000,- Men hvis du har planer om at lave saft jævnligt, vil pengene være godt givet ud. Og siden min Hurom er så effektiv, kan jeg lave meget andet end bare saft i den—Jeg bruger den jævnligt til at lave nøddemælk, smoothies (den leveres med en separat si bare til at lave smoothies), og til hjælp, når jeg laver konserves. Det er en køkkenmaskine, der har vundet sin eftertragtede plads på mit køkkenbord! Se alle Hurom’s slowjuicere her
Da jeg først begyndte at lave saft, følte jeg mig meget intimideret af alle de vilde sammensætninger derude—Jeg mener, i supermarkedet alene, kan man se flasker med saft, der har en million forskellige ingredienser. 2½ jordbær her, 2/3 af en mango der, 27 blåbær. Hvem tæller blåbær!?!
Jeg tænker at du selv kan sammensætte dine favoritter ud fra de mange gode juice opskrifter du finder på denne webside. Disse juice opskrifter indeholder alle frugter og grøntsager, der er lette at finde, og de fleste af safterne har under tre ingredienser. De er alle sødet naturligt med frugt, så der er ingen tvivl om, at de smager fantastisk! De er alletiders, hvis du lige så forsigtigt vil i gang med at presse saft. Lad os gå i gang!