Hurtige tips til saftpresning

Hurtige tips til saftpresning

Er du klar til at begynde at juice?

Det er nemt nok, men ja, det tager tid! Disse tips og fif vil bidrage til, at processen bliver sjov og problemfri for dig.

Gør dig klar til at presse juice saft:

hurtige tips til saft presning online

  1. Vælg din saftpresser. Henvis til vores Købervejledning for saftpressere for at købe den saftpresser, der er den rigtige for dig.
  2. Lav din indkøbsliste. Før du tager afsted til supermarkedet eller torvemarkedet, skal du lave en indkøbsliste, så du ved nøjagtigt, hvor mange frugter og grøntsager, du skal købe.
  3. Spar tid. Tilbered dine frugter og grøntsager aftenen før, hvis du har planer om at lave saft til morgenmaden, ved at vælge ingredienserne til saften, vaske frugterne og grøntsagerne, placere dem i en beholder i køleskabet og sætte saftpresseren sammen i køkkenet, så den er klar til at gå i gang.
  4. Begynd så at presse saft. Vask, skær i stykker og pres! Følg nedenstående trin for at lave din(e) saft(er) og begynd at overskylle kroppen med næringsstoffer fra alle disse frugter og grøntsager.

Sådan laver du juicesaft:

  1. Vask frugt og grøntsager grundigt. Uvaskede frugter og grøntsager kan være kontamineret med bakterier, så dette er et vigtigt skridt i saftpresningsprocessen.
  2. Sæt pose i din saftpressers pulpbeholder. Hvis du har en saftpresser med pulp beholder, kan du sætte en pose i, så det er nemt at rydde op bagefter.
  3. Snit grøntsagerne eller riv dem i stykker, så de passer ned i saftpresseren. Lige før saftpresningen, skal du skære frugt og grønt i stykker, hvis det er for stort til at komme i saftpresseren helt. Så snart du begynder at skære i grøntsagerne, begynder de at miste deres næringsstoffer, så det er bedst at skære dem i stykker lige før saftpresningen, men hvis du har brug for at spare meget tid, kan du måske gøre dette trin til en del af forberedelserne.
  4. Kom frugt og grønt i saftpresseren. Hvis din saftpresser har mere end en hastighed, skal du huske at skrue ned fra høj til lav for blødere frugter. De fleste saftpressere leveres med et diagram i brugervejledningen, som guide til hastigheden. Som regel presses hårde frugter og grøntsager som æbler og rødbeder på Høj, og de bløde som spinat eller hvidkål på Lav.
  5. Pres pulpen igen. Når først frugterne og grøntsagerne er blevet sendt gennem saftpresseren, skal du tjekke og se, om pulpen stadigvæk er fugtig. Hvis den er det, kom den i saftpresseren igen, så vil du kunne få endnu mere saft ud af resterne!
  6. Drik ud og pres videre. På dette tidspunkt skulle du have frisk, drikkeklar saft. Drik den hurtigst muligt, for så snart den er presset begynder den at miste næringsstoffer som tiden går. Hvis den opbevares ordentligt, kan den holde højest op til 2 dage, men husk, at der ikke er konserveringsmidler i frisk saft (og det er jo derfor, vi elsker den!) så den kan hurtigt blive dårlig. Hvis du bedst kan lide den kold, kan du komme isterninger i.
  7. Nu er det tiden til at gøre din saftpresser ren. Skrub omhyggeligt apparatet med varmt vand og sæbe og placer det på en tørringsmåtte. Tjek brugervejledningen for at se om din saftpresser kan tåle opvaskemaskinen for endnu hurtigere rengøring.

Tips for opbevaring af presset juicesaft:Gode tips til juicesaftpresning og rigtig opbevaring

  1. Lav en dobbelt portion. Lav mere end en portion saft, drik halvdelen lige med det samme og opbevar så resten til senere på dagen eller den følgende dag. Dette vil være med til at sikre, at du får den mest potente saft, du kan, i det mindste i en af portionerne.
  2. Opbevar i køleskabet. Saft kan holde i 24-48 timer i køleskabet (72 timer er den maksimale tid, der anbefales). Hvis du er på farten, bør du tage saften med i en køletaske.
  3. Opbevar i en lufttæt beholder. For det bedste resultat, skal du opbevare saft i glas.
  4. Fyld beholderen helt op. Fyld saften helt op til toppen af din foretrukne beholder for at undgå, at der kommer ilt med, som kan nedbryde næringsstofferne.
  5. Frys. Frysning er også en mulighed, men er ikke så godt som opbevaring i køleskab. Hvis du fryser din saft, skal du gøre det umiddelbart efter presningen. Tø den op i køleskabet og drik den inden for 7-10 dage fra frysningen.
  6. Opbevar i de korrekte omgivelser. Saften bør opbevares i et mørkt, køligt miljø væk fra varme og lys.